Проглашени најбољи спортисти Суботице

У Суботици је у Великој већници Градске куће, одржано свечано проглашење добитника признања у традиционалној акцији „Спортиста године Суботице“ коју заједнички организују Град Суботица, Спортски савез града Суботице и „Нове Суботичке новине”. Свечаности су међу бројним званицама присуствовали председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић.

Градоначелник Бакић је, тим поводом, рекао да је у овој акцији љубоморно чувано и неговано све оно најбоље што је Суботица у спорту имала, али и даље има, од 1961. године, када је она први пут и одржана, и да ова акција по томе спада међу најдуготрајније изборе сличног карактера у Србији.

– Прво признање у овој акцији добио је Никола Шпеар, тада сјајни тенисер Спартака. Акцију од 1961. године негујемо и сви ми данас, како спортисти и њихови тренери, председници, директори и секретари на теренима, тако и ми, са друге стране терена, који се трудимо да свима њима обезбедимо што боље услове за бављење спортом. Видели сте и данас зашто је Суботица и даље ’град спортова’, по резултатима, али и по чињеници да у Суботици једнако негујемо велики број спортова. Међу награђенима, у свим категоријама, налазе се представници двадесет и пет спортова и то је огромно богатство које треба поштовати – рекао је градоначелник Бакић.

Он је, на крају обраћања, спортистима пожелео још много добрих резултата, а свим присутнима, као и њиховим породицма много здравља и среће и да се, у миру и радости, лепо проведу током предстојећих божићних и новогодишњих празника.

У име Спортског савеза Србије и у своје лично име присутне је поздравио председник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек.

– Велика је част говорити овде испред вас, испред светских шампиона, испред будућих светских шампиона, олимпијских победника, јер знам да Суботица има нешто што нема ниједан други град, а то су спортисти какве нема нико. Доказали сте то више пута и надам се да ће већ 2024. Суботица имати нову олимпијску медаљу, бар једну, али могуће и више. Суботица и ове године доказује да је заиста град спорта, не само у сениорској конкуренцији, не само у рвању, него и у другим спортовима. Имамо европске медаље у млађим категоријама што ме јако радује, што је најбитније да имамо децу, будућност у коју треба да улажемо. Захваљујући Суботици, градоначелнику, захваљујући држави Србији, имамо могућности да имамо добре услове за тренинге, а ви то најбоље оправдавате са резултатима и медаљама са великих такмичења – рекао је Штефанек.

Он је нагласио да има одличну сарадњу са Спортским савезом Суботице и одличну комуникацију са градоначелником Бакићем, и додао да ће радити на побољшању спортске инфраструктуре у Суботици.

– Пружићемо свој максимум да што више помогнемо граду Суботици. И вама децо, и вама такмичари, да можете лакше да тренирате и да доносите још сјајних одличја. Желим вам још успешнију 2023. годину – казао је Давор Штефанек.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *